Koh Tao

Alltså dagen vi skulle åka till Koh Tao var hemsk. Det var kaos! Storm deluxe. Det kom världens regnskurar, det åskade och vågorna var stora, men vi tog oss till Koh Tao levande tacka gudarna. Vi lyxade till det med att bo på ett hotell, Asia Diving Resort. Så skönt att inte behöva dela rum med andra kände vi.
 
Jag påbörjade min Advanced Corse på torsdag morgon (dykning) på Bans Diving. Sjukt kul att få dyka igen efter några månaders uppehåll. Vi körde en genomgång och sedan blev det två stycken dyk. Vi körde ett deep dive (30 meter) och även fish-ID. Så kul, jag blir hög på livet när jag dyker!
När jag var klar med dagens dyk så bytte vi till ett annat boende, Lotus Paradise Resort som var billigare, låg närmare min dykklubb och hade bättre pool! Personalen var även 5/5 så jag rekomenderar detta ställe till 100%.
På fredagen var det andra dagen på kursen och även den sista. Vi körde ett wreck dive först som var så himla coolt. Det var inte världens bästa sikt med det gjorde det bara lite spännande, att inte veta vad som är framför liksom. Det var ett vrak från andra världskriget som låg nere på 30 meter.
Dyk nummer två var ett navigation dive då vi lärde oss att navigera själva. Inte det allra lättaste, speciellt inte när man är sämst på orientering haha. Men vi klarade kursen allihopa så när vi kom tillbaka till Koh Tao firade vi genom att gå ut och äta middag och dricka öl. Tanken var även att vi skullepå Pub Crawl men sen köpte vi aldrig biljetter så vi följde bara med strömmen ändå och gick till olika barer.
På lördagen var det fint väder i ca. en timme efter att jag lagt mig vid poolen så därefter var det bara att kolla i butiker för att fördriva tiden. Middagen var också trevlig! Vi åt på en italiensk restuarang tillsammans med Maritn, Tobbe och Jeppe. Asgott med pizza!!
 
 
På söndag skulle vi checka ut från boendet och åka vidare till Bangkok igen, men innan det var jag såklart tvungen att åka till Koh Nang Yuan, en liten ö utanför Koh Tao. Jag, Martin, Tobbe och Jeppe drog iväg för att se den magiska ön. Carro åkte på magsjuka eller likande så hon kunde inte följa med tyvärr...
Det var så fint väder och så sjukt fint där! Magiskt fint!! Mitt absolut bästa tips att att åka dit och att gärna ha mer tid än vad vi hade. Stanna en heldag skulle jag säga. 
Det var kristallblått vatten som skiftade i olika blåa nyanser tack vare korallreven, och utsiktsplatsen var inte heller att klaga på! Wow säger jag bara. 
Ville gråta när vi var tvugna att lämna för att hinna med vår färja.
 
Koh Tao - Thailand