Koh Rong

17/11
En favorit i Kambodja för många är ön Koh Rong, vilket även var en favorit för mig och Carro. Otroligt bra vibe, fina stränder, god mat och bra fest.
 
När vi väl kom och hade checkat in på White Rose Guesthouse så promenerade jag iväg till 4K beach som skulle vara den finaste stranden. Tycker det var väldigt fint där, alldeles lugnt och rent och fint. Det var en liten promenad dit, men det var det värt. Det var trots allt (nästan hela tiden) strandpromenad och utsikten var inte heller något att klaga på! Jag åt lunch på ett resort, en väldigt god portion av fried noodle. Sedan låg jag på deras solbäddar, lyssnade på podd, läste bok och njöt. Det var väldigt varmt så jag låg mest i skuggan. Man måste låta huden vila ibland. 
 
 
18/11
Dag två på Koh Rong (som för övrigt var min namnsdag) startade jag med en promenad längs stranden. Sedan efter frukost lade vi oss på stranden. Efter någon timme gick vi tillbaka för vi hade bokat en partybåttur med Ankuna Matata som var väldigt lyckad! Vi snorklade på två ställen, åt lunch på Koh Rong Salem (en mindre och lugnare ö) och partade hela dagen med gratis öl och whisky. Det var väldigt kul att crusiea runt och lyssnda på musik med vårat gäng. Vi kollade på en sjukt fin solnedgång och spelade volleyboll på stranden. Sedan tog vi en drink och när det var mörkt började vi åka tillbaka till vår ö, men stannade in bit innan land för att bada med självlysande plankton. Absolut bland det coolaste jag har gjort! 
Kvällen och partyt fortsatte hela natten och dagen efter mådde man som sagt som man förtjänade... :-) Men skitkul kväll! Tyvärr har jag inga bilder från båten då mobilen fick stanna hemma.
 
 
20/11
Vaknade rätt tidigt, gick på promand och sedan blev det en sväng till stranden innan ännu en båttur. Denna gång åkte vi bara med någon randombåt. Denna gång fick vi fiska, snorkla (bättre snorkling denna gång), bada vid Long Beach, se solnedgången, äta grillad egenfångad fisk + kyckling, ris och grönsaker, samt simma med plankton. Även denna tur var jag nöjd med, inte någon partybåt men absolut mysig dag. 
kambodja - koh rong