Ho Chi Minh City, Vietnam

Vi kom fram till HCMC vid 00:30, åkte direkt till vårt hostel Townhouse 50, checkade in och sov. Nästa morgon efter frukosten gick vi till Notre Dame Cathedral och sedan ett shopping center. 
 
 
Ett måste-besök i HCMC är verkligen War Remnants Museum, vilket vi besökte samma dag. Otroligt hemskt och ögonöppnande. Jag som inte hade sådan bra koll på Vietnam-kriget fick förstå hur stort detta faktiskt har påverkat landet, och världen. I detta krig dog flera miljoner människor på grymma sätt. Vi mådde inte så bra psykiskt efter detta besök ska jag säga.
 
 
Påväg tillbaka till hostlet hann vi se en del. Det är sjukt mycket trafik och man måste passa upp för att inte bli påkörd.
 
 
Här åkte jag på massage, Temple Leaf Spa hette stället. "Det bästa i Vietnam" stod det på recentionerna, och jag håller med att det var bra! Gurkmask, massage och hot stones, inte helt fel!
 
 
Bilder från ännu ett museum, samt våran en scooter tour som höll på i fyra timmar. Då åkte vi runt i stadens olika distrikt med våra guider på moppe och provade olika vietnamska maträtter. Jag och Carro som är lite rädda att prova sådan mat, var lite skeptiskta och vågade inte riktigt äta allt, man kanske skulle sagt att man var vegetarian innan haha... Men det var en rolig upplevelse och våra guider var hur gulliga som helst!
 
vietnam