Angkor Wat, Kambodja

15/11
 
När man är i Siem Reap i Kambodja så måste man självklart besöka Angkor Wat! Detta är det största religiösa monumentet i världen, hela 162,6 hektar! Vi hann såklart inte se allt på en dag, men vi såg otroligt mycket. Jag och Carro åkte vid med Josefin och Elin som vi träffade i Vietnam! Vi hade sån tur som befann oss i samma stad samma dagar, men inte bara det, utan även samma hostel! Vilken är oddsen liksom?
Vi bokade hur som helst en privattur med egen bil och guide vilket var jättevärt! AC i bilen <3
Vi klev upp klockan 4 på morgonen för att vi skulle hinna se soluppgången, men tyvärr så var det alldeles för molningt denna dag för att se något. Men det började åska, vilket även det var coolt! Efter detta gick vi in i själva området och vår guide började berätta en massa om de olika templen osv. Det regnade då och då, men tur att det inte var strålande sol för att då hade vi allvarligt talat smält bort. Det var så sjukt varmt och att man behövde täcka sina knän och axlar gjorde att svetten bara rann.
Efter en lång morgon och dag med mycket gång, många trappor och mycket lyssnande så var det skönt att få åka tillbaka till hostlet. Jag hoppade på direkten i poolen och svalkade av mig. Sedan låg vi där vid poolen, läste lite, lyssnade poddar och tog tillvara på solen (blev strålande sol vid lunch <3). Sedan åt vi lite lunch, jag tog hammagjorda vegetariska vårrullar, så goda! Sen på kvällen kollade vi in Siem Reaps night market som var väldigt bra. Vi satte oss på en mexicansk resturang, tog en öl och pratade. Skönt avslut på en bra dag!
 
 
angkor wat - kambodja - siem reap