Black Water Rafting & Tamaki Māori Village

Fredagen 7/4 startades med en morgonpromenad i skogen vid vår camping. Skönt sätt att börja dagen på!

Senare på dagen hade jag och Maja bokat in Black Water Rafting, som visade sig vara en riktig upplevelse. Vi fick sätta på oss tjocka våtdräkter, hjälm med ficklampa, samt våtdräktsstrumpor och skor. Först tänkte jag att all denna utrustning var överdriven, men när touren väl började förstod jag att så inte var fallet. Vattnet var 13-14 grader (enligt dom varmt), och man fick verkligen dra, hoppa och klättra ibland för att ta sig framåt i grottan som var fyllt med extra mycket strömmade vatten efter stormen. Men det gick! Det var en riktigt upplevelse, och det var så häftigt när ledarna sa åt oss att ta av våra pannlampor och grottan lystes upp av alla glow worms ( eller lysmaskar på svenska).
Efteråt tog vi en vaaarm dusch, åt soppa och bagels som ingick i touren. En bra avslutning på en sådan tour! Sedan satte vi oss i bilen och åkte till Rotorua där jag och Matilda hade en kvällsaktivitet inbokad. Vi åkte till Tamaki Māori Village, en tour där man fick en inblick i urbefolkningens kultur. Otroligt intressant och underhållande måste jag säga. Vi fick lära oss lite av deras språk, äta deras mat, lära oss sånger och danser, och höra massa historier om hur dom bland annat kom till Nya Zeeland och vad dom tror på.

Auckland, Bay of Island & Hot Water Beach

För en månad sedan, den första april, flög vi hit till Nya Zeeland. Nu sitter jag på flygplatsen igen en månad senare och ska åka med ett plan som ska ta mig och Maja vidare till Fiji imorgon bitti.

Bristen på internet och wi-fi har resulterat i att jag knappt kunnat blogga, och när jag har gjort det har det varit om östkusten... Sorry! Nu slänger jag in några bilder från Auckland och Bay of Island. Dom första stoppen.
I Auckland gjorde vi inte mycket, fixade simkort, bokade in alla aktiviteter med PeterPans, åt middag och njöt av hostellivet innan vi hämtade vår campervan från Jucy. I Bay of Island hade vi bokat in en båttur med delfinsimning, men tyvärr vädret uselt och delfinerna vi stötte på hade ungar så vi fick inte bada med några delfiner... :(

Sedan dagen efter åkte vi vidare till Coromandel, men stormen som tydligen hade kommit lugnade sig inte så vi ville varken vara ute eller bada i Hot Water Beach den dagen. Det var även Majas födelsedag, men den sa vi att vi skulle fira dagen efter istället. Vi spelade kort, UNO och kollade på Sagan om Ringen istället.

Dagen efter var vädret bättre så vi åkte tillbaka till Hot Water Beach. Vi grävde våra egna varma pooler och njöt så länge det gick. Efter ett tag gjorde det för ont, det var sååå varmt. Vi var alldeles röda när vi gick upp haha. 
Vi körde sedan vidare till Waikato och stannade på en mysig resturang där vi åt en födelsemiddag för Maja. Supergod kycklingburgare åt jag, mums!