Noosa

Fina Noosa, där tillbringade vi några dagar och chillade med livet. Vi bodde på ett hostel inne i stan som var rätt mysigt (liksom resten av staden!) och vi passade på att äta en god burgare första kvällen.

Dag två ville jag ha äventyr och bestämde mig att åka på en tour till Noosa Everglades. Ett av världens två finns såklart i Australien och då ville jag inte missa den chansen. Vi åkte ut med båt till evergladsen, stannade på morgonkaffe, sedan fortsatte vi turen med att paddla kanot. Jag hamnade med två sköna tyska tjejer i min ålder som tur var! Vi paddlade på i cirka 1,5 timme innan vi var framme till lunchstoppet. Så gott med stek när man annars lever som en vegetarian här borta.
Efter lunchen åkte vi tillbaka till båten och jag var tillbaka på hotel på eftermiddagen. Då skyndade jag mig ner till stranden och tog ett dopp innan jag och Matilda gjorde middag. Sedan blev det lite dans på kvällen innan läggdags!
Dag tre gick jag genom Noosas kända nationalpark som var sååå fin! Det tog på krafterna att gå i värmen, men värt var det. Så skönt att få gå till några poddar också.

Brisbane

Mellan 8/3-10/3 hängde vi i Brisbane. Vi kom fram på onsdag eftermiddag till Matt och Yasmin, ett par på 25 år vi träffade i Byron Bay som vi fick sova hos. Hur snälla?

Jag och Matilda åt middag på ett indiskt ställe, sen umgicks vi med de andra i lägenheten innan vi somnade sött i en säng, lyx! 
Dagen efter åt vi frukost innan vi åkte till en utsiktsplats där vi var och tittade på den fina utsikten innan vi alla drog vidare till en färja som tog oss vidare till en ö där vi hängde hela dagen fram till eftermiddagen. Vi käkade lunch på ett sea food-ställe (prawn wrap <3) och sen gick vi runt och kollade lite innan vi tog färjan tillbaka. Väl hemma i lägenheten började vi fixa oss inför en utekväll. Vi drog till Fat Louis, ett chill ställe där vi drack, spelade biljard och sjöng karaoke. En grym kväll! 
Dagen efter gick jag och Matilda och köpte en liten present till Yas och Matt, sen åt vi en brunch innan vi var tvungna att åka vidare. En rolig tid i Brisbane!

Surfers Paradise

Surfers Paradise var bästa destination, en stad som är känd för bra surfing, ett bra nattliv och deras theme parks.

Vi parkerade en bit utanför centum och gick därifrån längs stranden till staden där vi började kolla affärer innan vi åt en brunch på ett pannkaksställe. Supermätta gick vi därifrån och mot bilen igen. Vi kollade in fina hus och när vi kom fram till bilen åkte vi till Sea World. Det var härligt att gå runt och kolla på djur, fiskar, pingviner och sedan en delfinshow innan det var dags att gå tillbaka bilen och parkera den vid vår övernattningsplats. Vi tog ett dopp i havet i den fina solnedgången och sen var det middagsdags innan sängen. 
Dag två tillbringade vi på Wet N Wild, ett vattenland som vi nästan var ensamma på. Dröm att ej behöva stå i kö så länge! Har inga bilder därifrån, men det har jag från Warner Bros Movie World, där vi var dag tre. Tivolit var min favorit, älskar karuseller! Vi hängde här hela dagen och sedan åkte vi tillbaka till Surfers och åt middag. Härligt!
Dag fyra var vår sista dag. Vi hänge bara på stranden och badade innan det var dags att åka till Brisbane, men härligt är väl det också!