Midsommar

 
Bilder från gårdagen, en midsommar som jag började med en promenad i det häliga värdet. Växbo är så fint, det har man insett när man varit borta ett tag! Efter promenad, frukost och ombyte till klänning åkte jag, mamma och pappa till Växbo Kvarn för lite firade där. Vi tittade på ankracet (som vi tyvärr inte vann) och pratade med massa folk och sen kändee vi oss ganska nöjda efter det. Vi åkte så vidare till mormor och morfar där vi fick lite fika.
Sedan var det dags att åka hem och göra sig redo för midsommarfest i Röstebo.
Vi kom dit vid 17:30 och då började vi med att sätta på grillen och duka fram. Sen åt vi grillat (saknat!!), drack och pratade. Efter efterrätten (jordgubbar = ett måste på midsommar) drog vi oss ut för att spela några omgångar kubb som var riktigt kul. Dock tyckte myggen detsamma så vi var tvugna att gå in till slut. Vid midnatt kom mamma och hämtade mig och jag gick och la mig efter en bra dag samt kväll.

Tongarino Alpine Crossing / Mount Ngauruhoe (Mt. Doom)

Tisdagen 11/12 var ingen vanlig dag, den dagen vaknade vi upp och visste att vi skulle vandra. "Hur jobbigt kan det vara?" tänkte man. Jag ville upp på Mount Ngauruhoe, eller "Mount Doom" som Sagan Om Ringen-fansen kanske hört talas om. Där ringen förstörs i den tredje filmen. 

Vi åkte med en grupp och började vid bilparkeringen, och vid en viss tid skulle vi bli upphämtade på andra sidan crossingen. Tidspress, drygt tänkte jag. Vädret var inte heller på topp så busschauffören rekommenderade inte att gå uppför vulkanen jag ville till då det kunde vara farligt med alla fallande stenar. Där blev jag beskriven, jag ville ju så gärna, det var därför jag ville hit.
Första biten gick hur som helst bra att gå, men när man nådde Devil's Staircase började det bli svettigt. Vi behövde stanna ofta för att orka med, detta var ju bara början! 
Efter några timmars vandring kom vi fram till stigen som skulle leda oss till Mount Doom eller inte. Här började det velas. Till slut valde jag och Maja att försöka oss på toppen. Sandra och Matilda vandrade vidare. Det såg inte ljust ut, men varför inte prova när man ändå var där? I värsta fall skulle vi få vända. Vi kämpade på. Det var så sjukt jobbigt. Stenar och aska är inte bra underlag att gå uppför, så det blev med som klättring. Jag ramlade, kroppen gjorde ont och vi verkade aldrig närma oss toppen av den aktiva vulkanen. Två steg upp, ett steg bak, så var det att försöka ta sig upp.
Efter ett par timmar (som mer kändes som en evighet) tog jag det sista steget till toppen, och fyfan vilken UNDERBAR känsla!! Maja berättade att hon aldig sett mig sådär. Jag var så sjukt nöjd att det inte var sant. Jag klarade det!
Dock var det så kallt på toppen att vi inte ens ville stanna där längre än vad det behövdes. Vi tog några snabba bilder, åt en bar och fortsatte sedan ner. Något som tog cirka en halvtimme. Ganska stor skillnad! Ner gick det så fort att jag ibland var rädd att jag skulle ramla och slå mig hårt. Det gick knappt att stanna. Maja körde på tekniken att sätta sig på rumpan och följa med askan och stenarna. Detta visade sig inte att vara en superbra idé eftersom hennes byxor fick två stora hål haha! Skrattade sönder när jag såg det!
När vi kom tillbaka till fasta marken kändes det att benen hade jobbat. Vi var så trötta och hungriga, men kunde inte ens stamma och vila eller äta eftersom vi hade en tid att anpassa. Vi åt äpplen och bars och halvsprang genom resten av crossingen. Vi möttes av ett hemskt oväder vid Blue Lake, en sjö som annars ska vara otroligt fin kunde vi nu knappt ta kort på! Så tråkigt. Och vädret blev inte bättre, utan sämre. Det blåste och regnade, och det blev väldigt kallt, men vi fortsatte. 
Efter 7,5 timmes Alpine Crossing var vi framme i mål, och då sprang vi sista biten för att hinna med bussen. Haha! Vi var så trötta och hungriga att vi inte visste vad vi skulle ta oss till, but we made it! Jag är så stolt över mig själv!

Skövde

Förra veckan i torsdags åkte jag, mamma och pappa ner till Skövde för att på fredagen vara med på en ceremoni när min syster Julia gått klart sin utbildning. Vi kom fram på eftermiddagen och hann inte mer än att checka in och gå på stan i 20 min innan den stängde, så istället köpte vi blommor och lite godis, och satte oss sedan på en uteservering och tog oss ett glas. Trevligt, speciellt när ser var så fint väder! Efter ett tag mötte jag upp Bella och sedan satte vi oss alla där på uteserveringen och beställde en varsin sallad. Sjukt god faktiskt!

Efter ett tag kom även Julia förbi, som jag inte träffat på 8 månader! Mamma och pappa gick tillbaka till hotellet och vi tog oss en varsin öl. Vid halv tolv tiden gick även vi tillbaka till hotellet och sov till 6:20 för att skynda äta frukost innan det var dags att bege sig av till ceremonin. 
Vid 11 åkte vi mot Bollnäs igen. Vi stannade och åt lite lunch på MAX och sedan gjorde vi även ett stopp i Valbo och IKEA där jag äntligen köpte en sak jag länge varit på jakt efter hehe...
20:30 var jag hemma i Växbo igen efter en lång dag. Då hade jag hunnit fått ont i halsen så jag tog det lugnt, tog på en film och myste.