Sista stoppet på östkusten - Cairns

Den sista destinationen på östkustresan var staden Cairns. Vi kom dit rätt så sent efter att ha varit till Millaa Millaa Falls så vi gick på en kvällspromenad genom staden, köpte glass och tittade lite på en kvällsmarknad innan vi gick och la oss. 

Dag två i Cairns startade vi med lite löpning, så skönt men obehagligt varmt... Efter frukost drog vi iväg till lagunen där vi hängde fram till lunchtid. Vi ville verkligen besöka det svenska Café Fika Cairns, ett självklart val att ha en fika på efter 5 månaders resande. Jag tog en supergod kärleksmums och Matilda en kanelbulle, sen så satt vi där och var nöjda med livet. 

På kvällen bestämde vi oss för att gå på bio, Beauty and the Beast. Så bra film!! <3 

Dag tre hade vi en aktivitet inbokad, och inte vad som helst, utan Scuba Diving! Touren vi åkte hette Ocean Freedom Great Barrier Reef, rekommenderar! Älskade hela touren verkligen. Vi fick först snorkla runt i Barriärrevet, sedan dök jag och Matilda "på riktigt" med tub tillsammans med en guide. Älskade livet som mest just då. Allt är så fridfullt under vatten. Och vi fick se Nemo!!

Efter vår Scuba Diving var det lunchdags, Swedish Smorgasbord!! Woho! Räkor, lax, färskt bröd och massa gott. Vi åt så mycket alltså. Sedan vilade vi magen lite innan det var dags för ännu en snorkeltur. Helt plötsligt kom en liten sandö upp i Barriärrevet dit alla simmade och tog bilder. Magiskt! Efter detta åkte vi tillbaka till land, trötta men glada. Vi gick till lagunen när vi kom tillbaka, körde vattengympa, sen strosade vi runt i Cairns innan det var läggdags. En bra dag!

Dag 4 lämnade vi tillbaka våran kära vän Lucky Luke till Lucky Rentals. Bilen som varit vår hem så länge var vi tvungna att tvätta, dammsuga och tanka innan det var dags för ett farväl. Gick dock lätt att säga hejdå då vi var så trötta på att bo i en bil vid detta laget. Vi tog in på hostelet Lazy Duck istället. En lunch blev det på Café Fika också, stuvade makaroner med falukorv! Vi bytte också några böcker så vi skulle ha till Nya Zeeland. Jag hittade både Alex och Sigges "Tid" och Hannah och Amandas " Försoningen". Lycklig!

Dag 5 är stora dagen!! Skydive! Sjukt roligt måste jag säga. Jag hoppade först av alla från planet, jag var lite nervös med väl i luften kände jag mig fri. Det var en sjuk känsla. Jag köpte även "outside photos" så det var en kille som hoppade med mig och filmade mig, både hopp, landning och i luften. Vi gjorde give me five i luften och allt, så kul! Sen fick jag styra fallskärmen när den vecklades ut också!

Dag 6 sa vi hejdå till Cairns och åkte vidare till Auckland, Nya Zeeland! Underbara Australien ska jag självklart tillbaka till sen.