Juldagen

I Australien firar man jul den 25de, vilket innebar att vi fick fira jul två dagar i rad! Inte varje år man gör det. Julfirande dag två inledde jag först med några timmar på stranden innan jag sedan gick hem till resten av gänget i huset. De flesta av oss hade bestämt oss för att fira ihop och ha en liten barbecue vilket var supermysigt! Vi grillade god mat och drack lite innan vi alla drog vidare till Coogee för strandfest. Det var verkligen proppat med folk på stranden, men det riktigt kul. Vid åtta på kvällen var vi hemma igen, men då var alla helt slut så dom flesta gick direkt och la sig haha! En dag jag sent kommer glömma!

God Jul!

God Jul säger jag här från andra sidan jorden till alla er! Saknar Sverige och kylan just nu ska ni veta, men självklart får man göra det bästa av situationen. Idag jobbade jag 7-17 och efter det drog jag hem och fixade mig innan jag, Matilda och Sandra drog vidare in till Sydney och Svenska Kyrkan. Där åt vi en julmat, lyssnade på julmusik, åt pepparkakor, kollade Kalle Anka och avslutade sedan med en Julgudstjänt. Jag och Sandra köpte ävenn med oss en Paradisask som vi var så glada över hihi. Nä vi kom hem igen hade vi julklappsutdelning och nu sitter jag och Matilda här i soffan och äter lite godis och nötter framför en julfilm.

Christmas tag

Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar!!

Skumtomtar eller knäck? Knäck! Mormors ska det vara också! 

Ischoklad eller marsipan? Gillar egentligen ingen av dom 

Köttbullar eller prinskorvar? Mormors köttbullar all time

Julkorv eller julskinka? Julskinka

Paradis eller Alladin? Paradis <333

Glögg eller julmust? Julmust, dricker bara glögg för att jag känner mig tvungen vid juletider haha

Ris a la malta eller risgrynsgröt? Risgeynsgröt på julafton och Ris a la malta juldagen hos mormor och morfar! 

Hemma eller borta? Hemma! Gör ont i mitt julhjärta att ej vara hemma på julen :(

Utomlands eller Sverige? Helst i Sverige såklart, med snö, mörker och massa fina ljus!

Ge eller få? Jag tycker om att ge saker till dom jag uppskattar för att visa just att jag uppskattar dom, men såklart älskar jag även att få saker jag önskat mig!

Chokladkalender eller paketkalender? Chokladkalender har jag haft så länge jag kan minnas, paketkalender endast någon enstaka gång. Vi brukar ha julstrumpa med ett paket i som vi öppnar på julaftonsmorgon! Så mys!

Plastgran eller äkta? Helst äkta då det känns roligare, men på senaste året har vi kört med plast pga allergi!

Arne Waise eller Ernst? Ernst är ju för go

När vill du att första snön ska falla? I november! Jag tycker inte om den kalla och mörkaste hösten så värst mycket. Snön ljusar upp!

När tycker du att det är dags att pynta? Första advent kam man börja lite smått tycker jag. Jultomtar och pyntas gran osv vill jag ha lite senare! 

Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen? Röd, guld, silver och grön är färgerna som jag tycker passar julen.

Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul? Jag tröttnar rätt fort en månad med jul räcker för mig! Jag tycker att det räcker med den tiden som är, vill ej bli matad med julsånger i mer än 2-2,5 månader liksom haha.

Vilken är din favoritjulfilm?  Hmm.. svårt! Jag gillar så många, men kommer ej på någon nu haha :(

Klär du dig fint på julen? Ja såklart! Ska gärna vara någon nyköpt också!

En jultradition du har? Att Carro kommer hem till mig på julaftonsmorgon <3 Vi äter alltid stomp, dricker varm choklad och byter julklappar, så mysigt!!

När öppnar du dina julklappar? Ganska sent, 19/20-tiden!

 Vilken är din favoritjullukt? Kombinationen av ljus, julgodis och all god mat!

Vad heter din/dina favoritjullåtar? Last christmas och Betlehems stjärna kanske

Favoritjulkalender? Trolltider!!

Vad är viktigast på julen? Gemenskap. Att vara här på andra sidan jorden har verkligen fått en att inse hur mycket släkt och vänner betyder för mig! Saknar alla så mycket nu...